ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentBästa Landsting & sjukhus
Sjukhusen - Allt om SjukhusenA--0A-EX - EX - U2-0

Bästa om Sjukhusen

Bäst om sjukhusen

Det finns många bra vårdsgivare i landet dit man kan vända sig om man behöver sjukvård och här kommer de allra bästa sjukhusen i landet att listas.

Bästa Landstingen och sjukvården

Du kommer få tips på de främsta sjukhusen, landstingen och vårdgivarna.

Om du letar efter ett sjukhus för att få specialistvård behöver du oftas en remiss från din läkare. Något som du kan tänka på är att:

  • Att sjukhusen kan ha olika specialitéer och undersök vilka sjukhus som är kunniga på den åkomman du har.
  • Sjukhusen har olika gott anseende och detta kan också variera mellan den olika sjukvårdsmottagningarna på ett och samma sjukhus.
  • Läkartidningen Dagens Medicin brukar granska och ranka de olika sjukhusen vilket som är bäst och vilka som behöver utvecklas.
H-EX - EX - U2-1
Prioritet Universitets­sjukhus Kommentar

1

Norrlands universitetssjukhus Norrlands universitetssjukhus har fått bra ranking i flera år och är kanske det bästa sjukhuset i Sverige.

2

Universitetssjukhuset i Linköping Universitetssjukhuset i Linköping är mycket framstående på många olika områden inom sjukvården.

3

Karolinska universitetssjukhuset Nya Karolinska universitetssjukhuset har en hel del inkörningsproblem och fått kritik för att inte ha akutsjukvård inom vissa forskningsområden.

4

Universitetssjukhuset Örebro Universitetssjukhuset Örebro är ett av de nya universitetssjukhusen som utvecklats snabbt.

5

Akademiska sjukhuset Akademiska sjukhuset i Uppsala har under en mycket lång tid varit med att utveckla svenska sjukvård.

6

Skånes universitetssjukhus Skånes universitetssjukhus är en sammanslagning av Lunds och Malmös sjukhus.

7

Sahlgrenska universitetssjukhuset Sahlgrenska universitetssjukhuset är Sveriges största sjukhus och har vissa problm med sin storlek.
H-EX - EX - U2-2

Andra bra sjukhus och sjukvårdsgivare

Du kan hitta många andra bra mindre sjukhus i Sverige och Södersjukhuset är ett av de största sjukhusen som inte är ett universitetssjukhus.

Mer fakta om sjukhusen

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om de olika sjukhusen i Sverige men också en del roliga och lustiga saker om svenska sjukvård.

H-EX - EX - U2-3


Meny - Privatsjukhus
Till förstasidan på www.privatsjukhus.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
YrselHälsporreSödersjukhusetSahlgrenska